Volkswagen prijst de Volkswagen Golf GTI TCR

 

De Volkswagen Golf GTI TCR heeft een prijs! Deze exclusieve, op de gelijknamige racewagen geïnspireerde Golf GTI, is vanaf eind deze maand te bestellen vanaf € 50.460. Er komen 75 exemplaren naar Nederland.

De Golf GTI TCR heeft een 2,0-liter TSI turbomotor met 213 kW/290 pk. Hij stuurt zijn aandrijfkrachten naar de voorwielen via een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling en een sperdifferentieel. Voor een optimale vertraging is deze snelle Golf voorzien van geperforeerde remschijven vóór..

 

 Blijf op de hoogte!

Snelste Golf ooit

De Golf GTI TCR sprint in slechts 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 250 km/u. Met het optionele Performance Pakket wordt de topsnelheid verhoogd naar 260 km/u. Wie kiest voor dit pakket krijgt naast een hogere topsnelheid tevens 19 inch lichtmetalen velgen (keuze uit twee designs) en het ‘Dynamic Drive Control’ adaptieve onderstel met de instelbare standen Comfort, Normal en Sport.

 

Leverbaar vanaf € 50.460

De Golf GTI TCR is vanaf eind januari 2019 te bestellen bij Ames Autobedrijf. Deze exclusieve GTI heeft een vanafprijs van € 50.460. Het Performance-pakket kost € 2.275 (matzwart Reifnitz) of € 2.950 (glanzend zwart Pretoria). Exclusiviteit is gewaarborgd, er komen maximaal 75 exemplaren naar ons land.

Hieronder enkele indrukwekkende prestaties van de nieuwe Golf GTI TCR op een rij:

  • 2.0 liter turbomotor met 213 kW/290pk
  • Maximumkoppel van 370 Nm
  • Zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling
  • Topsnelheid van 250km/u

 

Het is ook mogelijk om de elektronische begrenzer te laten verwijderen. De Golf GTI TCR loopt dan 264 km/u en pakt zo niet alleen de titel van snelste straatlegale Volkswagen, maar kan ook de 275 kW/350 pk sterke Golf GTI TCR-racewagen bijbenen.

Exclusieve race-looks

De Golf GTI TCR onderscheidt zich van de originele GTI met zijn unieke TCR bumpers, zwart gespoten spiegelkappen, extra grote uitlaatsierstukken en 18 inch ‘Belvedere’ lichtmetalen velgen.

Ook uniek voor de GTI TCR: de speciale kleur Pure Grey. Natuurlijk is hij ook verkrijgbaar in de bekende GTI kleuren Pure White, Tornado Red, Deep Black pareleffect en Oryx White pareleffect. In combinatie met Pure Grey en de carrosseriekleuren Pure White, Tornado Red en Oryx White kan het dak worden uitgevoerd in contrasterend zwart.

Tegen meerprijs kan Volkswagen de GTI TCR voorzien van van carbon buitenspiegelkappen (€ 538) of honingraat-look decorfolie voor op de flanken (€ 553).

Het interieur van de Golf GTI TCR is voorzien van unieke stoelbekleding met Flash red accenten en een met Alcantara afgewerkt GTI-stuur met 12-uur markering.

vw golf gti tcr velg

Keuze uit sportieve velgen

De Volkswagen Golf GTI TCR is een zeer sportieve auto en daar horen natuurlijk ook sportieve velgen bij. Optioneel heeft u de keuze uit:

  • 19 inch ''Reifnitz'' matzwart inclusief Dynamic Drive Control. Hiermee loopt de topsnelheid op tot 264 km/u.

  • 19 inch ''Pretoria'' zwart nclusief Dynamic Drive Control. Hiermee loopt de topsnelheid op tot 264 km/u.

Interesse in de nieuwe Golf GTI TCR? 

Laat uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model.

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoFormWithTheme.cshtml)

Lees ook

Op weg naar overmorgen met de Volkswagen I.D. NEO do, 29 september
Op de Parijse autotentoonstelling (1-16 oktober) laat Volkswagen de mobiliteit van morgen zien. Daarbij staat de nieuwe I.D. centraal, een emissievrije concept car die al in 2020 in productie gaat. De I.D. NEO is de eerste van een nieuwe generatie innovatieve elektrische auto’s van Volkswagen. In 2020 start Volkswagen met het op de markt brengen van een geheel nieuwe familie elektrisch aangedreven auto’s, gebaseerd op een nieuw platform dat speciaal en uitsluitend voor elektrische auto’s is ontwikkeld. De Volkswagen I.D. markeert daarmee de start van een nieuw tijdperk voor de auto die niet alleen elektrisch is, maar ook volledig connected en autonoom rijdend.
Volkswagen e-Golf meest verkochte elektrische auto van Nederland di, 08 mei
De populariteit van volledig elektrische auto’s groeit gestaag. In het eerste kwartaal van 2018 stegen de verkopen in Nederland met 136 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De best verkochte elektrische auto? Dat was de Volkswagen Golf. Dit succes is te danken aan zijn hoogstaande comfort en de rijke uitrusting. Recent leverde Volkswagen de tweeduizendste e-Golf af in Nederland. Sinds 2014 – het jaar dat deze elektrische Volkswagen op de markt kwam – zijn de verkopen in Nederland jaar na jaar meer dan verdubbeld. In de eerste vier maanden van 2018 vonden zelfs al meer exemplaren van deze elektrische Golf een eigenaar dan in heel 2017.